Vsi članki

Pomen angleškega jezika

Kot vsi vemo, živimo v dobi globalizacije. Angleščina je kot univerzalni jezik sveta pomemben element globalizacije in se uporablja v številnih državah. Zato, da bi sledili svetovnim trendom, večina univerz po vsem svetu navaja angleščino kot eno od osnovnih predmetov. Nivo znanja angleškega jezika je pogosto zelo pomemben ali celo odločilni dejavnik pri prijavah na določena delovna mesta, sprejem na univerze in članstvo v različnih institucijah.

Po sprejemnih testih in samopredstavljanju, zadnji krog izbirnega postopka ponavadi vključuje intervju v angleščini. Podjetja dajejo prednost in zaposljujejo tiste kandidate, ki poleg ustreznih veščin in kvalifikacij tudi tekoče komunicirajo v angleščini.

Imamo nekaj prijetnih in lahko izvedljivih nasvetov za vse, ki želijo izboljšati svoje znanje angleškega jezika:

  1. Vsaj 5 minut na dan beri pravljice v angleščini.
  2. Beri šale in gledaj risanke v angleščini.
  3. Začni pisati dnevnik samo v angleščini. Piši o svojem vsakdanje početju, o tem, kaj si naredil danes ali načrtuješ za jutri.
  4. Poslušaj novice dneva v jeziku, ki ga želi naučiti.
  5. Govori s prijatelji v angleščini ali pa preprosto stoji pred ogledalom. Predstavljaj si, da je v odsevu nekdo drug in načni zanimivo temo.
  6. Misli v angleščini!

Ne pozabi: branje, pisanje, poslušanje, gledanje in nenazadnje, govorjenje v angleščini je 100% preverjena praksa, da tvoja angleščina postane fantastična!

Poleg samega znanja angleškega jezika danes je še bolj pomembno, da z učenjem novega jezika tudi vestno delaš na sebi in razvijaš nova znanja.

Angleščina je najboljša izbira, saj je jezik, ki se govori po vsem svetu in ti bo zagotovo pomagal, da se izraziš in predstaviš na najboljši možen način, kjerkoli že si.

Na splošno se ne bi smel bati učenja. Namesto tega se zaveda, da sta vztrajnost in predanost ključ do uspeha.

Če se dan za dnem osredotočiš na svoje sanje, nisi daleč od tega, da bi se uresničile!

Začnite z učenjem angleščine še danes!

Ustvarite brezplačen račun in pričnite z učenjem angleščine še danes!
Ustvarite račun