Vsi članki

Uporabljajte angleščino doma kot del vašega učenja: 5 zabavnih in enostavnih idej

Zakaj bi se učili angleščino od doma?

5 zabavnih in enostavnih načinov za učenje angleščine s pogovorom od doma

1. Klepet s prijatelji na spletu

Kaj je boljši način za učenje angleščine, kot je učenje s prijatelji. Namesto klepeta z njimi preko sporočil, se odločite za glasovni ali video klic. Na ta način lahko z njimi vadite pogovorno angleščino, kar je dobra praksa za vse vključene.

2. Pokličite službo za podporo strankam

Če želite poklicati službo za podporo strankam, vam ni potrebno imeti pravega vprašanja ali pritožbe. Toda zaradi učenja angleškega jezika, se pretvarjajte, da ga imate. Večina velikih mednarodnih podjetij bo imela angleško govoreče predstavnike, vi pa na to glejte kot na brezplačno učenje angleškega jezika.

Eden od načinov, da to storite je, da postavite vprašanje o njihovih izdelkih:

Hi, I recently bought your anti-aging skin cream. I like it, but I find it too oily for my skin, would you recommend anything else?

Kasneje lahko nadaljujete s vprašanji o drugih izdelkih, ki jih imajo, kot o tistih, ki jih iščete zase.

Če ne želite spraševati o izdelkih, lahko povprašate kako je z vračilom izdelka ali z vračilom kupnine. V tem primeru lahko začnete z:

I recently bought a shirt, but it doesn’t fit right. What’s your return policy?

Od tam ste že začeli pogovor s predstavnikom za podporo strankam.

3. Posnemite se

Snemanje samega sebe vam bo pomagalo prepoznati napake pri izgovarjanju. Za snemanje lahko uporabite pametni telefon, tablični računalnik ali celo prenosni računalnik.

Začnite tako, da najdete besedilo, ki ga želite prebrati, odprite snemalnik zvoka in začnite s snemanjem.

Snemanje vašega glasu je vaš prvi korak. Pomembnejši korak je, da preverite ali ste pravilno izgovorili besede.

S snemanjem nadaljujte, dokler ne boste izpopolnili dela, ki ga berete. Po tem lahko nadaljujete z drugim besedilom in se izzovite z bolj naprednim besediščem.

4. Zapomnite si priljubljene filmske fraze

Verjetno imate kar nekaj priljubljenih filmov, ki si jih radi večkrat ogledate. Tokrat boste lahko v njih še bolje uživali, če boste govorili kot da ste del filma. Govorite skupaj z igralci in ne pozabite govoriti s čustvi.

Predlagamo sledeče klasične ameriške filme, ki si jih lahko ogledate kasneje, če nimate ničesar drugega v mislih. Če boste težko prepoznali besede, lahko še vedno na spletu najdete zapis filma.

Zapis filma je celoten scenarij filma, ki vam omogoča sledenje dialogom. Če želite na primer povedati vrstice Toma Cruse v filmu "A Few good Men", preprosto vnesite v Google iskalno polje "A few good Men transkript".

5. Ustvarite zvočni blog

Zvočni blog je podoben blogu podcastov, kjer se posnamete, da bi vas slišali drugi ljudje. Govorite lahko o čemerkoli želite: recenzije filmov, delite zgodbe ali vaše mnenje itd. Ko jih posnamete, jih naložite na svoj blog in pustite, da drugi slišijo kar imate za povedat.

Če imate prijatelja, katerega materni jezik je angleščina, ga prosite za konstruktivno kritiko. To pomeni, da vam bo dal nasvete za izgovorjavo, pohvale in načine za izboljšanje.

Če želite ustvariti zvočni blog, začnite z brezplačnim spletnim dnevnikom (poskusite Blogger ali Tumblr). Nato uporabite katerikoli avdio snemalnik, ki ga imate in snemajte sami sebe. Posnetke objavite v svojem spletnem dnevniku in ta-da!

Začnite z učenjem angleščine še danes!

Ustvarite brezplačen račun in pričnite z učenjem angleščine še danes!
Ustvarite račun