Vsi članki

4 razlogi, zakaj je učenje angleščine preko spleta boljše kot v učilnici

Veliko ljudi se sprašuje: »Ali se lahko učim angleščine preko spleta?« Danes je odgovor :»Da, absolutno!«

Tradicionalno se ljudje učijo jezika v učilnici ali pa potujejo v državo ali regijo, kjer se ta jezik govori. Internet pa je to spremenil.

Na voljo je na tisoče spletnih mest, programov in videoposnetkov, ki vam pomagajo narediti vse. Lahko si zapomnimo angleški besednjak, posnamemo in poslušamo izgovorjavo in celo sodelujemo pri pouku z učiteljem v živo.

Internet je resnično odprl popolnoma nov svet učenja, zlasti za tiste, ki se želijo učiti angleščine. Ponuja številne prednosti, ki jih učenje v razredu ne more zagotoviti.

Razlogi za učenje angleščine preko spleta

1. Nastavite si svoj urnik

Ena od največjih prednosti učenja angleščine preko spleta je, da lahko to storite takrat, ko vam to najbolj ustreza.

Morda delate zvečer, tako da se ne morete udeležiti večernega pouka ali pa čez dan hodite na univerzo in v svoj urnik ne morete vstaviti pouk angleščine.

Z internetom pa se lahko učite po svojem urniku. Ne samo, da imate celodnevni dostop do spletnih strani in drugih virov, v pouku lahko sodelujete z mentorjem preko Skype-a ali pa celo opravljate tečaj angleščine.

2. Je manj stresno

Mnogi od nas postanejo nervozni, ko moramo govoriti angleško okoli drugih ljudi; morda se sramujemo naše izgovorjave ali omejenega besedišča ali se bojimo, da bomo naredili napako. To je normalno. Če pa se učite angleščine preko spleta, tega strahu nimate.

Lahko vadite govorjenje in izgovorjavo, ne da bi se bali, da bi izgledali neumno. Lahko delate z učiteljem ena na ena, kar vas osvobaja skrbi, da bi se pred drugimi učenci zmotili.

3. Takojšen dostop do slovarjev in slik

Učenje preko spleta vam ponuja zelo enostaven dostop do koristnih virov, kot so spletni slovar ali fotografije.

Morda na primer berete članek in opazite besedo »porch«. Ne veste, kaj beseda pomeni, zato jo poiščite, vidite sliko in takoj razumete, kaj to je. To je izjemna sposobnost.

Obstajajo tudi fantastični spletni slovarji, vključno s tistimi za ljudi, ki se učijo angleščine, kot je slovar Merriam-Webster.

Če se že nekaj učite preko spleta, na primer poslušanje pogovora ali delanje vaj iz slovnice, lahko v brskalniku preprosto odprete drugo okno in vtipkate besedo, ki je ne poznate.

4. Da vam pristno slušno gradivo

Internet je zlati rudnik avtentičnega angleškega slušnega gradiva. Od ameriških filmov do več tisoč pesmi ali univerzitetnih predavanj. Najde se nekaj za vsako raven znanja in vsako vrsto zanimanja.

Med učenjem angleščine v razredu pogosto uporabljate gradivo, kot so delovni listi ali skriptni dialogi, ki jih je ustvaril založnik učbenika. To je lahko koristno, vendar vam internet omogoča dostop do resničnega gradiva – pogovor resničnih ljudi, in ljudi, ki govorijo o temah, za katere vam je dejansko mar.

In če se učite preko spleta, boste lahko dostopali do teh gradiv takoj!

Začnite z učenjem angleščine še danes!

Ustvarite brezplačen račun in pričnite z učenjem angleščine še danes!
Ustvarite račun