Vsi članki

Enostavni načini za izboljšanje in razširitev vašega besedišča: 5 nasvetov za učenje novih angleških besed

Iščete nasvete za izboljšanje vašega besedišča? Ne glede na to ali poskušate okrepiti ali razširiti svoj besednjak za šolo ali osebno rast, je ključnega pomena za učenje novih besed vaša zavezanost k temu.

Zakaj razširiti svoje znanje in uporabo besed? Ker boste sposobni komunicirati (govorno in pisno) bolj jasno in jedrnato, ljudje vas bodo lažje razumeli in povečali boste zaznavanje (in realnost), da ste inteligentna oseba. Poleg tega je učenje novih besed zabavna dejavnost, kot tista, ki jo lahko izvajate z ljudmi okoli vas. Izzovite prijatelja, družinskega člana ali celo vašega sostanovalca k učenju novih besed.

V tem članku bomo obravnavali 5 preprostih načinov za izboljšanje besedišča in učenje novih besed.

1. Berite. Berite. Berite

Bolj boste brali – še posebej romane in literarna dela, kot tudi revije in časopise, večji količini novih besed boste izpostavljeni. Ko boste prebirali in odkrivali nove besede, uporabite kombinacijo poskusa pridobivanja pomena iz konteksta stavka kot tudi iskanje po definiciji v slovarju.

2. Imejte pri roki slovar

Ko boste odkrili novo besedo, jo poiščite v slovarju, da vidite njeno izgovarjajo in njen pomen. Nato pojdite v slovar sopomenk in poiščite podobne besede in besedne zveze – in njihova nasprotja (sopomenke in antonimi) – in se naučite nians med besedami.

3. Pišite dnevnik

Svetujemo vam, da vodite seznam novih besed, ki ste jih odkrili, zato da se lahko vedno vrnete nazaj na seznam novih besed in jih postopoma vgradite v vaš vsakdanji besednjak. Poleg tega lahko vodenje dnevnika novih besed zagotovi novo okrepitev za učenje še več novih besed, še posebej, če lahko spremljate vaš napredek in vidite, koliko novih besed ste se že naučili.

4. Igrajte nekatere igre

Besedne igre, ki vas izzivajo in vam pomagajo odkriti nove pomene in nove besede, so odlično in zabavno orodje v vašem prizadevanju za razširitev vašega besednjaka.

5. Vključujte se v pogovore

Pogovor z drugimi ljudmi, vam lahko pomaga pri učenju novih besed. Tako kot pri branju, ko slišite novo besedo, si jo zapomnite, da jo lahko kasneje preučite in jo nato počasi dodate v svoj besednjak.

Končne misli o izboljšanju in razširjanju besedišča

Ključ do boljšega besedišča je v vaših rokah. Z uporabo nasvetov, opisanih v tem članku, boste na dobri poti do odkrivanja in učenja novih besed z namenom, da bi razširili vaš besednjak in okrepili uporabo angleškega jezika.

Ne pozabite, da morate uporabiti svoje nove besede v pisanju in govoru, kajti v nasprotnem primeru tvegate, da jih ne boste ohranili v spominu. Ko se prvič naučite besede uporabite ponavljajoče se vaje obenem pa razmislite tudi o drugih učnih tehnikah, ko so indeksne kartice, posnemanje sebe med izgovarjanjem besed, igre asociacij in mnemotehniko.

Začnite z učenjem angleščine še danes!

Ustvarite brezplačen račun in pričnite z učenjem angleščine še danes!
Ustvarite račun