Vsi članki

Zakaj se učiti angleščino?

Čeprav angleščina ni najbolj govorjen materni jezik na svetu, je eden najbolj vplivnih, če ne celo najvplivnejši. Razume se skoraj povsod po svetu, vsaj do neke mere. Zaradi tega je učenje angleščine ali vsaj obvladovanje njenih osnov velika prednost, ne glede na to, kje na svetu ste.

Ni pomembno, ali ste mladi ali stari; nikoli ni prepozno za začetek učenja angleščine. Še posebej, ko potujete v tujino, so jezikovne spretnosti pomemben adut, saj se lahko sporazumevate z različnimi ljudmi v številnih situacijah. V nekaterih državah razumejo finščino, vendar se ni priporočljivo popolnoma zanašati ali predvidevati tega. Ne smete misliti, da bodo lokalni prebivalci govorili finsko samo zato, ker v Španiji živi veliko Fincev.

Jezikovne spretnosti so lahko koristne tudi doma, na Finskem. Turist iz tujine vas lahko prosi za pomoč ali navodila, direktor mednarodnega podjetja lahko obišče vaše delovno mesto, ali pa ste morda videli čudovito jed na spletu, ki bi jo radi pripravili, vendar ne najdete recepta v finščini. Ali pa vas šef želi poslati na delovno nalogo v tujino, vendar vas skrbi, kako se boste znašli z omejenim znanjem jezika.

Zato je učenje angleščine lahko koristno v presenetljivih situacijah. Tudi če jezika še ne obvladate popolnoma, ne izgubite upanja. Najpomembneje je, da poskušate in se učite iz svojih napak. Tudi če danes ne znate povedati določenega stavka ali izraza, se lahko čez teden dni stvari popolnoma spremenijo. Nihče se angleščine ne nauči čez noč, a z malo vsakodnevne vaje lahko presenetljivo hitro osvojite osnove.

Začnite z učenjem angleščine še danes!

Ustvarite brezplačen račun in pričnite z učenjem angleščine še danes!
Ustvarite račun